Új családtag – Canon

Tehát új családtag érkezett, egy Canon EOS 1300D (adatlap) személyében.

Canon EOS 1300D
Canon EOS 1300D

Eddig is volt fényképezőgépem, egy Nikon Coolpix L840 (adatlap). Ami egy teljesen jó, bridge gép. Szeretem, mert könnyű használni. Csodálatos a zoomja és szépen lehet vele makrózni. (Már ha állványon van persze. Mert anélkül kicsit elmosott képeket csinál. sigh)
Legnagyobb gondom, hogy minden automata rajta.

Ezért gondoltam lépek egyet előre és beszerzek egy DSLR-t.
Első körben csak Nikon márkát nézegettem, lévén a másik is az, nagyjából ismerem. Aztán sok-sok olvasgatás és a téma milliószori körbejárása következett. Eldöntöttem melyik legyen, aztán másnap mégsem… Végül az egész canossa járás után maradt a Canon.
Pont szembejött velem egy olyan összeállítás, hogy a kit oblektív mellé jár egy másik is. Vagy egy fix objektív vagy egy teleobjektív. Én a fix-szel vettem (de utólag lehet a telével kellett volna… na mindegy). Portrékhoz inkább a fix-et ajánlják és ki vagyok én, hogy ne higyjek ennek? 

Első látásra bár hiányoltam rajta a kihajtható kijelzőt, végül fel sem tűnik, mert a keresőt használom. A bridge-n csak részlegesen kihajtható kijelzőm van, de nincs kereső. A család ősrégi Canon-jának (Powershot G2) pedig mindkettője volt. Talán amiatt lenne jó, hogy ha a keresőt használja az ember, be lehetne hajtani, hogy ne karcolja, koszolja a kijelzőt véletlenül sem.

Eddig még csak tapogatózom, hogy pontosan mit és hogyan. Noah-ról már csináltam próbafotókat. (Amik nem túl megkomponáltak, mert épp egy kisebb átalakítás van rajta folyamatban, de ezt majd egy másik bejegyzésben.)
És egy vicces dolog, hogy a wifi elérés miatt (telóval összekapcsolás, stb.) kéne adnom neki egy becenevet. De még nincs ötletem…

Szóval mi ketten (hárman, amíg szüleim el nem privatizálják a Nikon-t…) egy boldog kapcsolat elé nézünk.

(Próbafotók másik bejegyzésben jönnek.)

Author

Winterdann
rokabarlan@rokabarlang.hu
hmm... hmm...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy SZEM ötlet

2017 október 25.

Tesztfotók

2017 november 5.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: